Business Internaţional

Cât de mult s-a prăbuşit de fapt economia americană în T1? Datele revizuite arată cea mai slabă evoluţie din ultimii 5 ani

Cât de mult s-a prăbuşit de fapt economia americană...
25.06.2014, 16:03 847

Economia americană a înregistrat cea mai slabă evoluţie din ultimii cinci ani în primul trimestru al anului, pe fondul vremii nefavorabile care a afectat în special exporturile, scrie Reuters.

Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în primele trei luni ale anului o scădere de 2,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor revizuite publicate miercuri de Departamentul Comerţului.

Datele publicate iniţial de autorităţile americane in luna aprilie indicau un avans de 0,1% al economiei, revizuirea majoră fiind pusă pe seama iernii grele care a afectat principalele ramuri ale industriei. Aceasta este cea mai amplă revizuire de date efectuată de Departamentul Comerţului din 1976 până în prezent. Prima revizuire a datelor a avut loc in luna mai, cand autoritatile au anuntat o contractie economica de 1% pentru primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

În ultimul trimestru din 2013, avansul anual al economiei fusese de 2,6%.

Exporturile americane au scăzut în primele trei luni ale anului cu 8,9%, un declin care a tăiat 1,53% din creşterea PIB

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO