Business Internaţional

Cât de zgârciţi sunt cei mai bogaţi oameni ai planetei. Unul urmăreşte câtă hârtie igenică folosesc angajaţii, altul se tunde singur, iar majoritatea conduc maşini vechi şi ieftine

Cât de zgârciţi sunt cei mai bogaţi oameni ai...

Autor: Ioana Matei

27.07.2017, 18:03 5399

Maestrul şahist Charles A. Jaffe, un american de origine belarusă, obişnuia să spună că “Nu averea te face bogat, ci felul în care cheltuieşti.” Nu e de mirare însă că mulţi dintre cei mai bogaţi oameni din lume au obiceiul de a economisi fiecare bănuţ; această mentalitate le-a fost de folos, dealtfel, atunci când s-au îmbogăţit, relatează Time. Astfel de obiceiuri ar putea fi folositoare oricui.

1. Mark Zuckerberg conduce o maşină de 30.000 de dolari

Deşi îşi permite să cumpere câte un Ferrari pentru fiecare zi din lună, fondatorul Facebook conduce o maşină absolut comună: Volkswagon GTI cu transmisie manuală, care costă doar 30.000 de dolari.

2. Warren Buffet locuieşte în aceeaşi locuinţă pe care a cumpărat-o în 1958, cu 31.500 de dolari.

Warren Buffet este unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, dar locuieşte de mai bine de 50 de ani în casa cu cinci dormitoare din Omaha. Despre cumpărarea acesteia spune că este “Una dintre cele mai bune trei investiţii pe care le-am făcut vreodată.”

3. Bill Gates poartă un ceas de 10 dolari

Nu numai că nu îl interesează ceasurile Rolex şi poartă un ceas de 10 dolari, dar în locuinţa sa nici măcar nu există o maşină de spălat vase.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO