Business Internaţional

Cât trebuie să plătească o companie dacă vrea să angajeze un IT-ist sau un inginer? Salariile pot porni de 700 de euro şi pot depăşi 4.000 de euro

Cât trebuie să plătească o companie dacă vrea să...

Autor: Ramona Cornea

07.01.2020, 17:42 1054

Deficitul de forţă de muncă de pe piaţa locală este principala îngrijorare a managerilor companiilor active pe piaţa din România. Astfel, pentru a reuşi să atragă candidaţii, managerii se întrec în oferte salariale şi de beneficii. Salariul minim cu care o companie poate să atragă un angajat în domeniul IT sau un inginer începe de la circa 700 - 800 de euro şi poată să depăşească 4.000 de euro, după cum spun experţii în recrutare.

”Salariul minim cu care o companie poate atrage un candidat în domeniul IT este de 1.000 de euro. În inginerie se porneşte de la un salariu de 700 – 800 de euro, puţin mai jos decât în IT. Pentru poziţii specializate sunt salarii foarte mari şi în inginerie, adică pot ajunge şi la 4.000 de euro sau chiar mai mult. Pe poziţiile foarte specializate care necesită anumită abilităţi care nu sunt foarte des întâlnite pe piaţa din România vom avea candidaţi foarte puţini, grupul de resurse este foarte mic”, a declarat Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare online eJobs, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Angajaţii din sectorul IT&C au avut cele mai mari salarii medii nete în 2019, de aproape 7.000 de lei. Spre deosebire de IT&C, un domeniu de pe piaţa locală unde nu sunt disponibile mii de posturi, dar concurenţa este mare este cel al vânzărilor, după cum spune Bogdan Badea.

”Această zonă a fost întotdeauna una care atrage foarte mult pentru că nu ai neapărat nevoie de nişte abilităţi înalte pentru a intra în domeniul vânzărilor, însă oferă o anumită libertate pe care mulţi oameni o caută. Zona vânzărilor este printre cele mai echilibrate zone de pe piaţa forţei de muncă. Nu sunt foarte multe zone echilibrate. Dezechilibrate sunt domenii precum IT, inginerie, precum şi zona de meseriaşi unde este un deficit destul de mare de oameni”, explică el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO