Business Internaţional

Câţi bani câştigă şeful celei mai hulite bănci din lume

Câţi bani câştă şeful celei mai hulite bănci din lume
13.04.2012, 19:24 1196

Preşedintele şi directorul executiv al grupului bancar Goldman Sachs, Lloyd Blankefein, a primit anul trecut un pachet salarial care însumează 12,4 milioane de dolari, în scădere cu 35% faţă de remuneraţia din 2010, ca urmare a deprecierii acţiunilor şi a scăderii profitului, scrie Bloomberg.

Veniturile lui Lloyd Blankefein includ un bonus cash de 3 milioane de dolari, acţiuni ale companiei în valoare de 7 milioane de dolari, un salariu anual de 2 milioane de dolari şi aproape 500.000 de dolari în beneficii, conform unei declaraţii publicate vineri de banca newyorkeză.

Goldman Sachs, a cincea mare bancă din SUA, după valoarea activelor, a înregistrat o scădere de 47% a profitului anul trecut. Valoarea acţiunilor băncii a scăzut pe bursă cu 46% în 2011, iar numărul angajaţilor a fost redus cu 2.400.

Spre comparaţie, directorul executiv de la Morgan Stanley, James Gorman, a primit un pachet salarial de 10,5 milioane de dolari anul trecut, Vikram Pandit de la Citigroup a primit 15 milioane de dolari, iar CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, a primit 23 de milioane de dolari.

Cea mai mare remuneraţie pe care a primit-o Blankfein la cârma Goldman Sachs a fost în anul 2007, de 68 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO