Business Internaţional

Cazul avionului Germanwings prabusit: Medici Lufthansa i-au recomandat lui Lubitz să continue un tratament psihologic încă din 2009

Cazul avionului Germanwings prabusit: Medici Lufthansa...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

12.04.2015, 19:43 393

Tabloidul Bild am Sonntag, care citează documente descoperite de către Autoritatea germană pentru reglementarea transportului aerian, afirmă că doctori de la Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, au scris că "Lubitz trebuie să continue tratamentul psihologic, chiar dacă a fost considerat capabil să zboare" de către un un expert independent în 2009, după întreruperea antrenamentului pentru zbor.

Lubitz a fost acuzat de doborârea zborului Germanwings 4U9525, soldat cu 150 de morţi. Anchetatorii cred că el a doborât în mod deliberat, în Alpii francezi, Airbusul A320 care asigura o legătură Barcelona-Düsseldorf.

Procurorii germani au afirmat, de asemenea, că Lubitz a fost diagnosticat ca sinucigaş "cu mai mulţi ani în urmă", înainte să devină pilot.

Însă ultimele informaţii nu precizează dacă Lubitz a continuat sau nu tratamentul.

Autoritatea naţională germană pentru reglementarea transportului aerian afirma săptămâna trecută că nu cunoştea, înainte de dezastru, faptul că Lubitz a suferit de depresie severă, precizând că a fost în măsură să-i examineze dosarul medical după trei zile de la prăbuşire.

Un purtător de cuvânt al Biroului federal al aviaţiei (LBA) a declarat pentru AFP că Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, nu a oferit nicio informaţie despre istoricul medical al copilotului, în vârstă de 27 de ani.

În timp ce era tratat de neurologi şi psihiatri, Lubitz părea mai stabil în ultima perioadă.

Însă, în cadrul percheziţiei la apartamentul său din Düsseldorf, poliţia a găsit concedii medicale rupte pentru diverse perioade, inclusiv pentru ziua în care a avut loc dezastrul.

Cel de-al doilea înregistrator de zbor, găsit săptămâna trecută, a confirmat date de pe prima cutie neagră, care sugerează că Lubitz a doborât în mod deliberat avionul. El este suspectat că l-a închis pe pilot în afara cockpitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO