Business Internaţional

Ce arată ultimele studii despre cazurile severe de COVID şi cât de grave sunt efectele adverse

Ce arată ultimele studii despre cazurile severe de COVID...

Autor: Laura Buciu

08.05.2022, 09:29 1069

Cazurile severe de COVID cauzează tulburări cognitive echivalente cu îmbătrânirea cu 20 de ani, arată un studiu realizat în Marea Britanie, citat de Sky News.

„Este foarte posibil ca unele dintre aceste persoane să nu se mai recupereze niciodată pe deplin”, a avertizat un profesor din Cambridge. Potrivit acestuia, aproximativ 400.000 de persoane din Marea Britanie ar putea fi afectate.

Pacienţii care depăşesc infecţiile severe cu COVID suferă de aceeaşi deteriorare cognitivă prin care trec în general oamenii între 50 şi 70 de ani, a constatat noul studiu. Acest lucru este echivalentul pierderii a 10 puncte de IQ, potrivit echipei de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge şi Imperial College din Londra.

Descoperirile lor sugerează că efectele infecţiei cu coronavirus sunt încă detectabile la mai mult de şase luni după boală, că recuperarea cognitivă este, în cel mai bun caz, treptată şi că poate avea impact chiar şi asupra persoanelor care au avut doar cazuri uşoare.

Există tot mai multe dovezi că COVID-19 provoacă probleme cognitive şi de sănătate mintală de durată, pacienţii recuperaţi prezentând încă simptome la câteva luni după infectare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO