Business Internaţional

Ce citim pentru succes în 2020: Top 5 cărţi recomandate de legendarul investitor Warren Buffet în decursul ultimei decade

Ce citim pentru succes în 2020: Top 5 cărţi...

Autor: Iulian Tenchiu

07.12.2019, 08:13 2158

Cine doreşte să devină mai inteligent şi să obţină succesul, ar fi înţelept să urmeze sfaturile celebrului Warren Buffet. Miliardarul vine cu o cerinţă simplă – cititul – dar şi cu câteva titluri care să uşureze drumul spre succes al temerarilor, scrie CNBC.

„Citiţi 500 de pagini în fiecare zi. Aşa funcţionează cunoştinţele, trebuiesc construite. Toată lumea poate îndeplini acest obiectiv, dar garantez că nu foarte mulţi vor duce misiunea la capăt”, spunea investitorul în cadrul unui discurs ţinut în 2000 la Columbia Business School.

De atunci au trecut aproape 20 de ani, iar finalul lui 2019 este un moment perfect pentru cititori pentru stabilirea unei liste de lectură pentru anul care vine. De-a lungul celor 20 de ani, Warren Buffet a recomandat numeroase titluri, însă cele mai importante dintre ele au fost menţionate în timpul conferinţelor şi cu ocazia tradiţionalelor scrisori anuale către acţionari.

Top 5 cele mai importante cărţi recomandate de Warren Buffet în ultimii 10 ani:

  1. Poor Charlie’s Almanack: The Wit and Wisdom - Charles T. Munger

Cartea lui Munger, un vechi parteneri de afaceri a lui Buffet şi vicepreşedintele fondului de investiţii Berkshire Hathaway e gata să ofere cititorului o doză serioasă de inţelepciune financiară.

  1. The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Aceasta este una dintre cărţile preferate a Oracolului din Omaha, despre care el susţine că „este una dintre cele mai bune investiţii pe care le-am făcut. Cartea este un manual pentru investitori, care-i învaţă pe aceştia cum să interpreteze fluctuaţile de preţ al acţiunilor.

  1. Mitel: A Global Succes Story, 1981-2011 – Jim Healy

Cartea lui Healy spune povestea unui distribuitor de materiale de construcţie, care a fost cumpărat de Buffet şi care a trecut de la colapsul financiar, la poziţia  de principal distribuior din piaţă.

  1. A Few Lessons for Investors and Managers From Warren Buffet – Peter Bevelin

Lucrarea lui Peter Bevelin este una dintre cele mai scurte cărţi de pe această listă, dar este o mină de aur. Ea conţine doar 81 de pagini, însă acestea compun un eseu scris chiar de Warren Buffet, care se adresează în special managerilor şi investitorilor şi care îi învaţă cum să reducă riscurile unei investiţii, care sunt capcanele unei achziţii şi cum să evalueze mai bine un business.

 
  1. Tap Dancing to Work: Warren Buffett on Practically Everything – Carol J.Loomis

Carol Loomis, fostul editor al revistei Fortune, oferă prin intermediul cărţii sale o privire de ansamblu asupra strategiilor de investiţie ale lui Buffet, dar şi mai multe informaţii cu ajutorul cărora cititorii îşi pot duce abilităţile de management la un nivel ceva mai apropiat de cele ale lui Warren Buffet.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO