Business Internaţional

Ce este recomandat să mâncăm şi să bem pe plajă vara aceasta. „Fiţi siguri că beţi apă între beri pentru a sta hidrataţi”

Ce este recomandat să mâncăm şi să bem pe plajă...

Autor: Alex Ciutacu

06.07.2018, 20:49 239

O zi de plajă este un ritual de vară de la care oamenii speră mult soare, castele de nisip şi valuri de apă caldă. Însă, lucrurile care transformă plajele în destinaţiile preferate de vacanţă, sunt şi cele care le transformă în medii problematice când vine vorba de alimentaţie, potrivit CNN.

Cheia unei alimentaţii sănătoase şi potrivite pe plajă este hidratarea, încât soarele şi înnotul pot stoarce oamenii de energie şi de minerale elementare. 

Printre alimentele pe care le recomandă specialiştii se numără combinaţia dintre pepeni şi brânză feta.

„Nu doar că pepenele este incredibil de revigorant, însă conţine mulţi electroliţi, care ajută la înlocuirea substanţelor care au ieşit din corp prin transpiraţie”, spune Marge Perry, autoare de cărţi de alimentaţie şi nutriţie.

Adăugarea brânzei feta alături de pepene ajută la înlocuirea cantităţilor pierdute de sodiu în timp ce sporeşte aportul de proteine, spune Perry.

Kebab-urile sunt sănătoase pe plajă doar atunci când sunt făcute din fructe, legume, seminţe şi brânză, nu când vine vorba de cele din shaormerii şi fast-food-uri.

O altă recomandare ar putea fi hummus cu legume. „Încărcat de proteine, hummusul poate satisface nevoia organismului”, spune Perry. Acesta poate fi combinat cu baby carrots, ţelină sau mazăre.

Cerealele integrale cu unt şi fructe de pădure sau banane sunt o alegere bună, spune Abby Langer, nutriţionistă şi proprietară a Abby Langer Nutrition în Toronto. Cerealele integrale oferă fibre.

Portocalele, unul de arahide cu jeleu şi salatele completează sfaturile specialiştilor, în timp ce, în privinţa băuturilor, aceştia recomandă apă şi sucuri din fructe. „Fiţi siguri că beţi apă între beri pentru a sta hidrataţi”, spune Perry.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO