Business Internaţional

Ce-i de făcut pentru şomerii Europei

Ce-i de făcut pentru şomerii Europei

Autor: Crenguta Nicolae

22.04.2012, 13:03 401

Comisia Europeană a prezentat Parlamentului European un plan de măsuri pentru reducerea şomajului, ajuns la o medie record de 10,2% în UE. Măsurile recomandate includ subvenţii pentru angajatori, tranziţia de la taxarea muncii la taxe de mediu şi "portabilitatea" pensiilor, a ajutoarelor de şomaj şi a tratamentului fiscal între ţările UE, spre a facilita angajările în afara ţărilor de origine.

"Europa are nevoie de o strategie de creare de locuri de muncă ca răspuns la ratele inacceptabile ale şomajului cu care se confruntă. UE are un uriaş potenţial neutilizat în ce priveşte încurajarea pieţei în această direcţie", a spus preşedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso. "Împreună, sectoarele economiei ecologice, al sănătăţii şi al noilor tehnologii vor genera, în anii care vin, peste 20 de milioane de locuri de muncă noi. Statele membru trebuie să profite de aceste posibilităţi, mobilizând resursele existente şi stimulând piaţa internă a muncii, în strânsă colaborare cu partenerii sociali."

Deşi a publicat un raport care recomandă introducerea salariului minim în ţările unde el nu există în lege (Germania) şi majorarea lui în ţările unde e foarte redus ca pondere din salariul mediu, Comisia n-a recomandat şi formal astfel de măsuri, notând doar că "salariul minim joacă un rol important în lupta contra sărăciei şi a inegalităţii".

Citiţi continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9250
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.7278
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.7274
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.0120