Business Internaţional

Ce îi nedumereşte pe investitorii de pe Walll Street: să fugă de criza euro sau să spere la profituri grase de la companii?

Ce îi nedumereşte pe investitorii de pe Walll Street: să fugă de criza euro sau să spere la profituri grase de la companii?

Autor: Marius Oncu

12.10.2011, 10:11 728

Bursa din Statele Unite a închis indecis şedinţa de tranzacţionare de marţi, după evoluţia pozitivă din ultimele zile, în contextul apropierii sezonului de rezultate financiare, transmite Reuters.

Şedinţa a înregistrat o volatilitate ridicată, ca reacţie la informaţiile venite din zona euro, unde liderii politici încearcă să stopeze o criză care ameninţă marile bănci din Europa şi stabilitatea financiară la nivel global.

Atenţia investitorilor se mută acum asupra sezonului de raportări financiare, deschis de compania americană Alcoa marţi, după închiderea bursei americane, notează Reuters. Indicatorii economiei SUA au arătat semne de creştere lentă, iar investitorii aşteaptă să vadă modul în care au fost afectate profiturile companiilor.

"Rezultatele financiare sunt importante, dar mai ales după mai multe trimestre de creşteri solide în multe sectoare. Cred că investitorii vor vrea să vadă o continuare a acestui trend. Altfel ar putea fi înregistrate noi scăderi", a spus Michael Cuggino, preşedinte şi manager de portofoliu la Permanent Portfolio Funds din San Francisco.

După închiderea burselor, Alcoa a anunţat că profitul pentru trimestrul al treilea a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă câştigul şi veniturile au scăzut comparativ cu trimestrul al doilea.

O amânare a votului în Parlamentul slovac privind extinderea Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară a amplificat precauţia investitorilor. Slovacia este ultimul stat din zona euro care nu a aprobat, încă, fondul de susţinere al ţărilor cu probleme financiare din uniunea monetară.

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu 0,15%, Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,05%, iar Indicele Compozit Nasdaq a avansat cu 0,66%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO