Business Internaţional

CE înăspreşte condiţiile în care băncile cu probleme pot cere ajutor de la stat

Autor: Cojocaru Bogdan

01.12.2010, 15:33 13

Comisia Europeană (CE) a prezentat condiţii mai dure în carebăncile cu probleme pot cere ajutor de la stat, acestea fiindobligate ca, începând de anul viitor, să prezinte un plan derestructurare, transmite Reuters, citată de Mediafax Business.

"În ceea ce priveşte sectorul financiar, începând cu 1 ianuarie2011 orice instituţie de credit care solicită ajutor de la stat vatrebui să prezinte un plan de restructurare", se arată într-uncomunicat al CE.

După aproape doi ani de regim specific de ajutoare de stattrebuie pregătită o revenire graduală la o piaţă care funcţioneazănormal, a afirmat comisarul european pentru Concurenţă, JoaquinAlmunia.
Regulile actuale obligă doar băncile care au primit asistenţăechivalentă cu peste 2% din valoarea activelor considerate riscantesă prezinte planuri de restructurare.

Executivul Uniunii Europene a stabilit, totodată, prelungireapână în 2011 a structurii pentru acordarea ajutoarelor de stat,însă modificată, pentru a permite retragerea graduală a acesteia.Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO