Business Internaţional

Ce mai citeşte fostul preşedinte SUA: Top 10 cărţi recomandate de Barack Obama

Ce mai citeşte fostul preşedinte SUA: Top 10 cărţi...

Autor: Iulian Tenchiu

17.08.2019, 18:09 1945

Pentru iubitorii de cărţi, fostul preşedinte al SUA a întocmit o listă de lectură pe care  a distribuit-o prin intermediul reţelelor de socializare. Printre acestea se numără şi o lucrare a lui Toni Morrison, cel mai recent laureat al premiului Nobel, scrie CNBC.

„Nu poţi greşi dacă citeşti sau reciteşti operele lui Toni Morrison”, a scris Barack Obama într-o postare pe Facebook.

Toni Morrison a încetat din viaţă pe 5 august 2019 la vârsta de 88 de ani. Acesta a fost un cunoscut romancier, iar printre cele de mai apreciate lucrări ale sale se numără „The Bluest Eye”, „Song of Solomon” şi „Beloved”.

„Cărţile sale sunt nişte opere cu adevărat transcedentale. Vă veţi bucura că aţi ales să le citiţi” a mai scris Obama, făcând referire la cărţile lui Toni Morrison.

În 2012, atunci când Barack Obama încă se afla la conducerea SUA i-a oferit lui Morrison Medalia Prezidenţială a Libertăţii, una dintre cele mai mari distincţii pe care le poate acorda şeful Casei Albe.

Obama era cunoscut pentru obiceiul său de a îşi publica listele de lectură, iar această tradiţie a dispărut în 2017, atunci când venise timpul să renunţe la funcţia sa.

În Decembrie 2018 Obama a lansat chiar şi o listă care cuprindea cele mai „provocatoare şi inspiraţionale” cărţi, producţii cinematografice sau melodii cu care a intrat în contact în acel an.

Top 10 cărţi recomandate de Obama:

  1. „The collected works of Toni Morrison”
  2. „The Nickel Boys” de Colson Whitehead
  3. „Exalation” de Ted Chiang
  4. „Wolf Hall” de Hilary Mantel
  5. „Men Without Women” de Haruki Murakami
  6. ”American Spy” de Lauren Wilkinson
  7. „The Shallows” de Nicholas Carr
  8. „Lab Girl” de Hope Jahren
  9. „Inland” de Téa Obreht
  10. „How to Read the Air” de Dinaw Mangestu
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO