Business Internaţional

Ce părere are Comisia Europeană despre paşapoartele de vaccinare. Liderii UE se întâlesc astăzi pentru a discuta posibilitatea emiterii certificatelor de călătorie

Ce părere are Comisia Europeană despre paşapoartele de...

Autor: Eduard Ivanovici

25.02.2021, 14:58 168

Comisia Europeană este precaută în ceea ce priveşte mişcările unilaterale de lansare a certificatelor care oferă privilegii de călătorie persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului, spune o sursă UE, citată de Euractiv.

„Nu le putem oferi beneficii turiştilor din Marea Britanie şi Israel, iar cetăţenii Schengen să fie excluşi. Totuşi, măsura nu ar trebui să cauzeze niciun fel de discriminare”, a adăugat sursa.

Pentru moment, călătoriile în afara Uniunii rămân în mare parte restricţionate.

Liderii UE se întâlnesc astăzi, 25 februarie pentru a discuta propunerea Greciei de a emite certificate de călătorie persoanelor care au primit vaccinul, adeverinţa urmând să scutească turiştii de perioadele obligatorii de carantină şi de testele de diagnosticare a COVID-19.

Propunerea autorităţilor de la Atena este susţintă în mare parte de ţările ale căror economii depind masiv de turism, cum ar fi Cipru, Spania, Malta, Portugalia şi Italia.

Oponenţii includ România, Germania şi Franţa, care spun că Europa nu poate emite paşapoarte de imunizare decât în momentul în care toţi cetăţenii blocului comunitar vor avea acces la vaccinuri.

Uniunea Europeană numără până acum doar 29 de milioane de doze administrate, 6,5% din totalul populaţiei. Doar 2,2% din cetăţenii UE au primit a doua doză a vaccinului. Prin comparaţie, Marea Britanie şi Statele Unite şi-au vaccinat 28% şi, respectiv, 20% din cetăţeni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO