Business Internaţional

Ce paşi trebuie să urmezi pentru a deveni însoţitor de zbor şi ce aptitudini trebuie să ai pentru a fi recrutat de o companie aeriană

Ce paşi trebuie să urmezi pentru a deveni însoţitor...

Autor: Greta Bogdan

06.11.2016, 13:35 527

Pentru a deveni însoţitori de zbor, candidaţii trebuie să le dea dovadă recruterilor din cadrul companiilor aeriene de faptul că sunt capabili să facă faţă în situaţiile limită, dar şi că deţin cele mai bune competenţe pentru un astfel de job, care necesită multe sacrificii din partea tinerilor.

Raluca Andrei, o stewardesă de 24 de ani care lucrează în cadrul Qatar Airways, spune că principalul criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească un candidat pentru a face parte din echipajul de zbor este cunoaşterea foarte bună a limbii engleze. „Te scanează de sus până jos dar mai mult îi interesează cum şi ce spui. Nu trebuie nici să debordezi de încredere dar nici să fii modestă cu cine eşti sau ce poţi. Trebuie să fii tu. Te aleg în funcţie de ce văd la ţine, ce emani, inspiri ceva plăcut sau nu. Şi acest lucru, oricât te străduieşti să îl schimbi, nu poţi, îl ai sau nu îl ai", povesteşte tânăra. 

Aceasta mai spune că în majoritatea cazurilor experienţa anterioară nu este o cerinţă obligatorie din partea unei companii de zbor. „Atunci când am participat la etapa de recrutare toate fetele cu experienţă de la alte companii nu au ajuns nici măcar în etapa a doua. Ne-a luat pe noi, cele care nu aveam absolut niciun fel de informaţie despre ce şi cum urmează să fie în training. Tot ce ştiam era că training-ul la Qatar este draconic şi că, dacă treci de el, eşti că şi salvat.

Astfel, adaugă aceasta, un aspirant la această carieră nu trebuie să urmeze neapărat o şcoală de aviaţie înainte. „Dacă treci de primele luni te poţi declara o învingătoare. Tinerii trebuie să aibă curajul să lase absolut totul în urmă, să înţeleagă că nu vor mai avea weekenduri, că va lucra de sărbători, că totul se da peste cap, de la somn, la alimentaţie, la viaţă. Trebuie să înţelegi că nu vei mai avea viaţă pe care ai avut-o până acum, organizată".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO