Business Internaţional

Ce se întâmplă în bucătăria McDonald`s? Salatele lanţului de restaurante au îmbolnăvit peste 160 de persoane din zece state americane

Ce se întâmplă în bucătăria McDonald`s? Salatele...

Autor: Alex Ciutacu, Alexandru Nanu

24.07.2018, 12:14 146

Oficialii americani din sănătate susţin că anumite salate de la McDonald`s au fost sursa unei afecţiuni parazitare ce a afectat peste 100 de oameni în Statele Unite, potrivit Business Insider.

Potrivit FDA, 163 de cazuri au fost raportate în zece state: Florida, Iowa, Illinois, Kentucky, Minnesota, Missouri, Nebraska, Ohio, Dakota de Sud şi Wisconsin.

Afecţiunea, cauzată de parazitul cyclospora, duce la simptome precum diaree, dureri de stomac, pierderea apetitului, pierdere în greutate, crampe stomacare, ameţeli, greaţă şi oboseală, potrivit centrului american pentru prevenţia şi controlul bolilor. Printre simptome se mai pot număra voma, durerile de cap, febra şi durerile corporale.

Simptomele pot fi resimţite chiar şi la o săptămână după consumarea alimentelor contaminate cu acest parazit, iar boala poate dura între câteva zile şi câteva luni.

FDA lucrează cu McDonald`s pentru a identifica ingredientele din salată care îi fac pe clienţi să se simtă rău, iar investigaţia va urmări apoi aceste ingradiente prin lanţul de furnizori.

McDonald`s elimină salatele din 3.000 de restaurante care ar fi afectate.

„Dintr-o precauţie abundentă, am decis să oprim în mod voluntar vânzarea de salate la restaurantele impactate până când vom putea trece la un alt furnizor de salată.. Suntem în procesul de a elimina actualul mix de salată verde din restaurantele identificate ca fiind problematice – adică aproximativ 3.000 de restaurante din Statele Unite”, transmite compania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO