Business Internaţional

Ce se întâmplă în realitate când angajaţilor li se oferă un program flexibil hibrid de muncă?

Ce se întâmplă în realitate când angajaţilor li se...

Autor: Catalina Apostoiu

18.04.2022, 23:20 4955

Ce se întâmplă în realitate când angajaţilor li se oferă un program flexibil hibrid de muncă?

 
 

Angajaţilor nu le-a fost niciodată mai uşor să-şi creeze programul ideal şi să-l negocieze cu şeful, scrie Bloomberg.

Pandemia a redesenat politicile corporate într-o aşa măsură, încât majoritatea marilor companii le oferă acum angajaţilor flexibilitatea de a munci atât de la birou, cât şi de acasă. BlackRock a impus trei zile pe săptămână de prezenţă fizică, iar Apple, care şi-a amânat pe termen nedefinit întoarcerea la birou, programată pentru 1 februarie din cauza tulpinii omicron, a ales trei zile specifice pentru zilele la birou: lunea, marţea şi joia.

Însă deşi tânjesc după întâlniri faţă în faţă şi pun accent pe productivitate, angajaţii tind de asemenea către opţiuni mai relaxate decât programele hibride oarecum structurate ce le sunt oferite.

Preferinţele variază: colegii extrovertiţi, navetele dificile şi necesitatea îngrijirii copiilor pot înclina foarte uşor programele hibride către acasă sau birou.

Oamenii au ritmuri de muncă, însă, iar modelele „turmei“ sunt grăi­toare şi surprinzător de consis­tente. Iată ce s-a descoperit după in­ter­vievarea mai multor zeci de angajaţi.

Când au de ales, majoritatea angajaţilor din birouri înclină către două zile la birou. Unii preferă să aibă cele două zile una după cealaltă, însă majoritatea vor zile diferite. Angajaţii care vor trei zile pe săptămână sunt predominant manageri, angajaţi în relaţiile cu clienţii sau cei a căror muncă implică relaţii cu mai multe persoane.

Executivii care vizează reveniri complete la birou ar trebui să fie atenţi: din toţi angajaţii chestionaţi, numai o persoană a preferat cinci zile la birou, din cauza condiţiilor nepotrivite pentru muncă de acasă.

Zilele la birou variază. Angajaţii spun că îşi aleg zilele la birou în funcţie de necesităţile organizaţiei.

Împinşi puţin de la spate, angajaţii recunosc că alegerile lor sunt în mare parte dictate de vieţile personale.

Cât priveşte zilele de luni, angajaţii aleg locul unde aceste zile vor avea cea mai mare productivitate.

Zilele de vineri în care se munceşte de-acasă sunt populare. Zilele la birou sunt mai lungi. Pandemia nu a eliminat conceptul de opt ore, de la 9 la 5.

Directorii executivi încă se adaptează. „Ca CEO, eu sunt biroul mai mult decât oricine“, spune Devon Fata, CEO al companiei de web design Pixoul. Şi nu este singurul care gândeşte în acest fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO