Business Internaţional

Ce se întâmplă la vecini: Ucraina declară stare de urgenţă naţională şi extinde carantina pentru încă 30 de zile

Ce se întâmplă la vecini: Ucraina declară stare de...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2020, 15:39 3016

Ucraina a declarat stare de urgenţă la nivel naţional şi a decis să prelungească carantina impusă în martie pentru încă 30 de zile, într-o încercare de a opri răspândirea COVID-19, potrivit FT.

Până acum, Ucraina are 113 cazuri confirmate, întrucât virusul a afectat deja 13 din cele 27 de regiuni ale ţării, inclusiv capitala Kiev, a spus premierul Denys Shmygal.

Ucraina a înregistrat patru decese până acum.

„Cifrele încep să arate din ce în ce mai rău”, a spus Shmygal.

El şi cabinetul său au purtat măşti de protecţie la întâlnirea de miercuri.

Ucraina a închis în luna martie şcolile, restaurantele, mall-urile, a interzis mulţimile de oameni, a oprit zborurile comerciale obişnuite şi a impus restricţii la graniţe pentru turiştii străini.

Doi miniştri au cerut chiar măsuri mai dure în ultimele zile, susţinând că e nevoie ca toate businessurile şi fabricile non-strategie să se închidă, în timp ce se aplică carantina naţională prin măsuri militare.

Pe fondul criticilor dure din ultimele zile aduse de grupurile de lobby şi de cel mai mare investitor din ţară – ArcelorMittal – planurile de genul acesta au fost abandonate.

Starea de urgenţă „nu restricţionează drepturile constituţionale ale cetăţenilor, ci doar consolidează eforturile făcute pentru a depăşi ameninţarea”, a spus Shmygal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO