Business Internaţional

Ce spun cifrele: Populaţia Chinei va începe să scadă înainte de 2025

Ce spun cifrele: Populaţia Chinei va începe să scadă...

Autor: Dorin Oancea

25.07.2022, 09:11 53

Populaţia Chinei a încetinit semnificativ şi aşteeptările sunt ca populaţia să înceapă să se reducă înainte de 2025, a raportat Global Times, publicaţie susţinută de stat, citând un înalt oficial din domeniul sănătăţii, relatează Reuters.

Datele privind naşterile publicate duminică târziu au arătat că numărul de naşteri noi în 2021 a fost cel mai mic din ultimele decenii în mai multe provincii.

Numărul naşterilor în provincia centrală Hunan a scăzut sub 500.000 pentru prima dată în aproape 60 de ani, a precizat Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut mai mult de 1 milion de naşteri noi, a precizat acesta.

China se luptă pentru a inversa o scădere rapidă a creşterii naturale a populaţiei, deoarece mulţi tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum preţurile mari şi presiunea muncii.

Se aşteaptă ca populaţia Chinei să înceapă să se micşoreze în 2021-2025, a afirmat Global Times, citându-l pe Yang Wenzhuang, şeful departamentului pentru probleme de populaţie şi familie din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate.

O modificare a legilor din China de anul trecut pentru a permite femeilor să aibă trei copii nu a ajutat, multe femei spunând că schimbarea vine prea târziu şi că nu au suficientă siguranţă a locului de muncă şi nici egalitate de gen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO