Business Internaţional

Ce spun procurorii francezi: Incendiul de la Notre Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident

Ce spun procurorii francezi: Incendiul de la Notre Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident

Autor: Mediafax

16.04.2019, 13:58 7869

Incendiul produs luni la catedrala Notre Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând semne că ar fi fost pus intenţionat, a declarat marţi procurorul din Paris, Remy Heitz, relatează Reuters.

"Suntem în favoarea teoriei unui accident", a declarat Heitz reporterilor, adăugând că 50 de oameni lucrează la o anchetă "lungă" şi "complexă" pentru a afla cauzele care au provocat incendiul de luni.

Peste 400 de pompieri au fost nevoiţi să îmblânzească infernul care a consumat acoperişul şi a prăbuşit vârful catedralei vechi de opt secole. Ei au lucrat toată noaptea pentru a aduce focul sub control la aproximativ 14 ore de la izbucnirea incendiului.

Un pompier a fost rănit; nimeni altcineva nu a fost raportat rănit în incendiul care a început după ce clădirea a fost închisă publicului pentru seară.

Din afară, clopotele impunatoare şi pereţii exteriori, precum şi stâlpii de susţinere, au rămas pe poziţii, însă interiorul şi structura superioară au fost eviscerate de flăcări.

Anchetatorii nu vor putea intra în naosul naufragiat al catedralei până când experţii nu vor constata că zidurile de piatră au rezistat căldurii şi clădirea este solidă din punct de vedere structural. Imagini de televiziune au arătat pompieri deasupra turnurilor.

AFACERI DE LA ZERO