Business Internaţional

Ce spune preşedintele Consiliului European despre Dacian Cioloş, noul premier desemnat

Ce spune preşedintele Consiliului European despre Dacian...
13.11.2015, 16:20 5176

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, l-a felicitat, vineri, pe Dacian Cioloş pentru nominalizarea în funcţia de premier al României, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Consiliului European.

"Din partea Consiliului European, aş dori să-mi exprim felicitările călduroase pentru nominalizarea ca prim-ministru al României. Sunt încrezător că prin conducerea, devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră, marile aşteptări din partea poporului român faţă de noul guvern vor fi concretizate. Această nominalizare va oferi stabilitatea politică necesară pentru a face faţă provocărilor cu care vă veţi confrunta", a declarat Donald Dusk într-o scrisoare adresată lui Dacian Cioloş, postată vineri pe site-ul Consiliului European.

Tusk i-a mai dorit premierului Cioloş "succes în misiune", exprimându-şi "dorinţa de a colabora îndeaproape" cu acesta.

Dacian Cioloş, nominalizat de Klaus Iohannis pentru postul de premier, a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010-2014, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune, iar după încheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al preşedintelui Comisiei Europene.

Dacian Cioloş, de profesie inginer agronom, a devenit comisar pentru Agricultură în 2010, încheindu-şi mandatul în noiembrie 2014. În luna iulie a acestui an, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară.

Între 2005 şi 2007, Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentând totodată România în comisia specială a Consiliului European pe tema Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO