Business Internaţional

Ce spune preşedintele Germaniei la prima ieşire după preluarea noului mandat: Ridicaţi ştreangul de la gâtul Ucrainei

Ce spune preşedintele Germaniei la prima ieşire după...

Autor: Mihaela Ionita

14.02.2022, 07:36 64

Vorbind în urma realegerii sale pentru un al doilea mandat de cinci ani, Frank-Walter Steinmeier a declarat că responsabilitatea pentru tensiunile actuale aparţine Rusiei, relatează AFP.

Comentariile vin în contextul în care noul cancelar Olaf Scholz se pregăteşte să călătorească luni la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy şi apoi la Moscova pentru a se întâlni marţi cu preşedintele Putin, potrivit The Guardian.

De asemenea, acestea vin în urma criticilor aduse Germaniei pentru aparenta sa reticenţă în susţinerea măsurilor propuse de aliaţii săi din SUA şi Europa pentru a descuraja agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

„Fac apel la preşedintele Putin: Ridicaţi ştreangul de la gâtul Ucrainei", a declarat Steinmeier. „Ne aflăm în mijlocul unui conflict militar, un război în Europa de Est. Rusia este responsabilă pentru acest lucru. Oamenii (din Ucraina-n.r.) au dreptul la o viaţă fără teamă şi ameninţări, la suveranitate şi la autoguvernare. Nicio ţară din lume nu are dreptul să o distrugă, iar noi vom răspunde cu fermitate oricui încearcă acest lucru”, a mai spus acesta.

Frank-Walter Steinmeier a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat la Preşedinţia Germaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO