Business Internaţional

Ce spune un oficial al OMS: Închiderea şcolilor şi a graniţelor încetineşte pandemia, dar nu o opreşte

Ce spune un oficial al OMS: Închiderea şcolilor şi a...

Autor: Otilia Serescu

18.03.2020, 10:49 78

Directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a afirmat, într-un interviu pentru Agenţia France-Presse, că măsurile radicale, precum închiderea şcolilor şi a frontierelor pot încetini pandemia de coronavirus, dar nu o pot opri.

Kluge este de părere că este puţin probabil ca acest tip de măsuri să oprească pandemia, dar ele ajută la răspândirea virusului.

„Virusul este acolo şi ar trebui redus în cadrul societăţii”, a spus el, adăugând că fiecare guvern european ar trebui să găsească măsuri „echilibrate” şi „de durată”, din punct de vedere social şi economic, pentru a-şi proteja populaţia.

În plus, copiii nu au fost focarul epidemiei, afirmă oficialul OMS, care a admis că măsura închiderii şcolilor favorizează păstrarea distanţei sociale.

„Fiecare ţară, fără excepţie, ar trebui să ia măsurile cele mai îndrăzneţe pentru a opri sau a încetini ameninţarea unui virus”, a spus Hans Kluge.

Kluge a adăugat că fiecare ţară este diferită şi că răspunsurile la virus trebuie adaptate la realităţile naţionale.

Peste 7.000 de oameni au murit deja din cauza infecţiilor cu COVID-19..

Uniunea Europeană a anunţat, în acest context, închiderea graniţelor sale pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO