Business Internaţional

Ce ştie George Soros? Miliardarul a cumpărat acţiuni Facebook şi a scăpat de participaţiile la băncile mari din SUA

Ce ştie George Soros? Miliardarul a cumpărat acţiuni Facebook şi a scăpat de participaţiile la băncile mari din SUA

Autor: Radu Racu

15.08.2012, 10:18 2775

Fondul de hedging deţinut de miliardarul american de origine ungară George Soros a renunţat la participaţiile deţinute la mai multe bănci de top din SUA şi a cumpărat acţiuni la reţeaua de socializare Facebook, scrie Business Insider.

Soros Funds, fondul de heging al magnatului american, a depus la autoritatea bursieră din SUA - SEC - raportul tranzacţiilor efectuate în trimestrul al doilea al anului, din care reiese că a renunţat la acţiunile de la Citigroup, JP Morgan şi Goldman Sachs, precum şi la participaţiile minoritare de la Dell şi Intel.

În schimb, fondul lui Soros a anunţat că a cumpărat 341.000 de acţiuni la reţeaua de socializare Facebook, listată la bursă în primăvara acestui an. La preţul de emisiune de 38 de dolari din ziua listării, valoarea investiţiei se ridică la circa 13 milioane de dolari, însă dacă magnatul nu a intrat la cumpărare chiar din prima zi suma ar putea fi mult mai mică întrucât acţiunile s-au depreciat rapid.

George Soros a anunţat sâmbătă - ziua în care a împlinit vârsta de 82 de ani - că s-a logodit şi se va căsători cu iubita sa, Tamiko Bolton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO