Business Internaţional

CE va propune o taxă pe tranzacţiile financiare şi îngheţarea cheltuielilor agricole

CE va propune o taxă pe tranzacţiile financiare şi îngheţarea cheltuielilor agricole

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

29.06.2011, 13:40 222

Comisia Europeană va propune introducerea unei taxe petranzacţiile financiare, la nivelul UE, şi îngheţarea cheltuieiloragricole, din 2014, în proiectul de buget pe termen lung alblocului comunitar, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei,citate de Reuters.

Taxa pe tranzacţiile financiare are rolul să aducă la bugetul UEvenituri anuale de 50 miliarde euro, dar opoziţia Marii Britanii şiGermaniei face ca transformarea propunerii în lege să fie extrem deimprobabilă.

"Este clar să există o opoziţie ideologică puternică faţă deproiect, din partea mai multor ţări, între care şi Marea Britanie",a spus una dintre surse.

Cheltuielile agricole anuale, care reprezintă în prezent cea maimare parte a bugetului UE, vor fi îngheţate la nivelul din 2013,potrivit propunerii, care prevede un buget total de circa 370miliarde de euro destinat acestui sector, pentru perioada2014-2020, au arătat sursele diplomatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO