Business Internaţional

Cea mai bună armă a Chinei pentru a cuceri Rusia sunt banii. Cele două superputeri au în plan un fond comun de investiţii de 10 mld. dolari

Cea mai bună armă a Chinei pentru a cuceri Rusia sunt...

Autor: Bogdan Cojocaru

22.03.2018, 00:04 49837

Rusia, sub presiunile sancţiunilor economice şi financiare ale Occidentului, are nevoie de finanţare, pe care Beijingul aflat în plină expansiune comercială şi politică o poate oferi, iar China are nevoie de resurse naturale, de petrol şi de gaze naturale, care în Rusia se găsesc din abundenţă. 

O apropiere a celor două puteri geopolitice în aceste condiţii este logică.

Rusia şi China aveau cea mai bună cooperare economică de decenii până când Ye Jianming, unul dintre cei mai misterioşi oameni de afaceri din China, a fost arestat.

Arestarea sa de către autorităţile de la Beijing pune sub semnul îndoielii mai multe afaceri bănoase pe care compania acestuia, CEFC China Energy Company, cea mai mare companie petrolieră privată din China, le are în mai multe ţări, printre care România, Cehia şi mai ales Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO