Business Internaţional

Cea mai importantă ştire a dimineţii din lume: Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei, a murit după ce a fost împuşcat la un miting electoral cu o armă improvizată

Cea mai importantă ştire a dimineţii din lume: Shinzo...

Autor: Andreea Tobias

08.07.2022, 11:56 3382

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs, anunţă televiziunea de stat citată de Sky News.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării, a anunţat televiziunea de stat NHK.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului şi la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al oraşului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbuşit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ţinea un discurs de campanie. Un reporter aflat la faţa locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO