Business Internaţional

Cea mai mare bancă elveţiană a revenit pe profit anul trecut

Cea mai mare bancă elveţiană a revenit pe profit anul...

Autor: Vlad Popescu

04.02.2014, 10:46 145

UBS a majorat bonusurile aferente anului trecut la 3,2 miliarde franci elveţieni (2,6 miliarde euro), de la 2,5 miliarde franci pentru 2012, potrivit unui comunicat publicat marţi de bancă. O parte din bonusuri vor fi eşalonate pe termen mai lung şi condiţionate de performanţele viitoare ale grupului.

În 2012, bonusurile au fost reduse cu 7%, fiind afectate în special divizia de investiţii, unele departamente corporate şi consiliul de administraţie.

UBS a înregistrat anul trecut un profit net de 3,17 miliarde franci, faţă de o pierdere de 2,48 miliarde franci în 2012.

În trimestrul al patrulea, profitul net al UBS a fost de 917 milioane franci (751 milioane euro), dublu faţă de estimările analiştilor, comparativ cu o pierdere de 1,9 miliarde franci în aceeaşi perioadă a anului anterior, cauzată de amenzile pentru manipularea dobânzilor.

Grupul a constituit anul trecut provizioane de 1,7 miliarde franci (1,4 miliarde euro) pentru costuri legate de investigaţii şi litigii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO