Business Internaţional

Cea mai mare banca, in aut

16.07.2001, 00:00 19



Banca centrala a Ucrainei urmeaza sa retraga licenta de operare a celei mai mari institutii bancare a tarii, Ukraina, a anuntat viceprim-ministrul Vasilii Rohovii, citat de Mediafax.

Banca Ukraina se confrunta cu probleme de solvabilitate, dupa ani intregi in care a acordat credite sub presiunea guvernului. "Banca Nationala a Ucrainei a luat decizia de a retrage licenta Ukraina de la 16 iulie", a precizat Rohovii.

Deputatii ucrainieni au respins, saptamana trecuta, un plan de salvare al bancii si au infiintat o comisie speciala pentru a investiga dificultatile financiare ale institutiei. Rohovii a declarat ca restructurarea Ukraina este una dintre principalele conditii pentru reluarea imprumuturilor FMI.

El a adaugat ca identificarea unei solutii pentru problemele Ukraina ar fi extrem de importanta pentru mentinerea increderii investitorilor in sectorul bancar.

Guvernul trateaza situatia Ukraina "nu numai din punctul de vedere al deponentilor, dar si ca o problema de incredere in sistemul bancar", a precizat Rohovii.

Economiile a circa 1,7 milioane de familii sunt depozitate la Ukraina, iar banca a sperat ca Parlamentul va aproba un plan guvernamental de restructurare a bancii, care prevedea emiterea unor obligatiuni in valoare de 83,3 milioane de dolari, care sa fie ulterior schimbate cu activele Ukraina.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO