Business Internaţional

Cea mai mare breşă de securitate din istoria retailerilor. Peste 70 de milioane de oameni, afectaţi

Cea mai mare breşă de securitate din istoria...

Autor: Pro TV

12.01.2014, 14:48 1477

Target Corporation al cincilea retailer american ca vanzari, dupa Wal-Mart, Home Depot, Kroger si Costco a suferit o bresa de securitate care a afectat 70 de milioane de clienti, in luna decembrie.

Hackerii au furat informatii si detalii confidentiale de la 70 de milioane de oameni - o treime din adultii americani, incluzand numere de telefon, adrese de email si de locuinte, precum si informatii legate de carduri, a recunoscut vineri lantul Target, relateaza The Guardian.

Incidentele au avut loc in perioada dinaintea Craciunului cand hackerii au spart sistemele informatice ale retailerului, afectand un numar de carduri mult mai mare decat s-a crezut initial.

"Nu cred ca au o idee cat de mare este aceasta problema. Cred ca afecteaza peste 70 de milioane de oameni si va ajunge cea mai mare bresa de securitate din istoria retailerilor", a declarat pentru Reuters David Kennedy, consultat TrustedSec.

Citiţi mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO