Business Internaţional

Cea mai mare fabrică de armament din Bulgaria şi-a triplat veniturile din vânzări

Cea mai mare fabrică de armament din Bulgaria şi-a...

Autor: Daniela Stoican

08.08.2014, 00:00 1195
Cea mai mare fabrică de armament din Bulgaria, VMZ Sopot, deţinută de stat, şi-a triplat veniturile din vânzări în primul semestru, potrivit unui raport publicat de ministerul bulgar de finanţe, citat de Novinite. Veniturile din vânzări au crescut la 33,5 milioane de leva (17,1 milioane de euro), faţă de 10,8 milioane de leva (5,5 milioane de euro) în prima jumătate a anului 2013. Ivan Stoencev, CEO al VMZ Sopot, spune că veniturile s-au majorat ca urmare a creşterii numărului de contracte de vânzare de produse speciale. Stoencev a mai spus că fabrica şi-a asigurat volumul de comenzi până la sfârşitul anului 2014, dar nu a dat detalii.
 
Prezent la Sopot la sfârşitul lunii mai, ministrul bulgar al economiei şi energiei Dragomir Stoynev a anunţat că VMZ Sopot şi-a asigurat un volum suficient de comenzi, îşi măreşte numărul de angajaţi şi se aşteaptă să atragă un nou investitor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO