Business Internaţional

Cea mai mare listare din istorie mai are de aşteptat: Debutul de 34 de miliarde de dolari al companiei Ant Group, divizia fintech a grupului chinez Alibaba, a fost suspendat

Fondatorul Alibaba Jack Ma ocupă în prezent locul 12 în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Fondatorul Alibaba Jack Ma ocupă în prezent locul 12 în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Autor: Eduard Ivanovici

03.11.2020, 16:52 1687

Debutul pe bursă al gigantului chinez Ant Group mai are de aşteptat, în condiţiile compania a suspendat listarea din Shanghai, transmite BBC.

Autorităţile din centrul financiar al Chinei au declarat că Ant, companie controlată de miliardarul Jack Ma, a raportat „schimbări în cadrul de reglementare al sectorului fintech”.

Luna trecută, grupul a primit aprobarea autorităţilor din Hong Kong şi Shanghai pentru o listare dublă estimată la 34,5 miliarde de dolari, depăşind astfel recordul stabilit anul trecut de gigantul petrolier Saudi Aramco.

Ant controlează Alipay, principalul sistem de plăţi online din China, unde cash-ul, cecurile şi cardurile de credit au fost eclipsate de aplicaţii şi dispozitivele de plăţi electronice.

Alipay a declarat că volumul total al plăţilor pentru anul financiar care s-a încheiat în iunie 2020 a ajuns la 17.600 de miliarde de dolari.

Listarea companiei trebuia să aibă loc săptămâna aceasta. Însă bursa din Shanghai a anunţat marţi că Ant prezintă „probleme majore”, incluzând aici o serie de schimbări raportate la mediul de reglementare, ceea ce înseamnă că Ant nu mai întâlneşte „condiţiile şi cerinţele necesare de listare”.

Ant plănuia să vândă aproximativ 11% din totalul acţiunilor, în timp ce preţul întregului business este estimat la 313 miliarde de dolari, mai mult decât băncile americane Goldman Sachs şi Wells Fargo.

Jack Ma are în prezent o avere de 61 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO