Business Internaţional

Cea mai mare piaţă americană de benzină e pe cale să „explodeze“

Cea mai mare piaţă americană de benzină e pe cale să...

Autor: Catalina Apostoiu

21.02.2017, 00:05 1690

Traderii se îmbulzesc să exporte benzină şi motorină din Portul New York, o regiune care în mod normal depinde de importuri de carburanţi din Europa şi estul Canadei, potrivit Bloomberg.

Cel puţin 6 încărcături provenind din Europa cu destinaţia New York au fost redirecţionate către alte destinaţii, însă măsura nu a fost suficientă pentru a stăvili oferta excedentară pe cale să se formeze la terminalele de pe Coasta de Est.

Stocurile din regiune, aflate acum la niveluri record, reduc preţurile suficient pentru a da peste cap fluxul comercial normal.

Cel puţin două milioane de barili de produse ca benzina şi motorina vor fi exportate din porturile New York şi Philadelphia în următoarele zile.

BP şi Glencore se numără printre companiile care vor trimite carburanţii către vestul Africii şi Europa după ce stocurile de pe Coasta de Est au atins un nou maxim record pentru a treia săptămână consecutiv.

Stocurile totale de benzină din Statele Unite au atins în acelaşi timp un nivel record de 259 milioane de barili, chiar în condiţiile în care companiile americane de rafinare produc mai puţin la vârful sezonului de întreţinere a rafinăriilor.

catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO