Business Internaţional

Cea mai mare tranzacţie cu aeronave din lume: India vrea să cumpere 110 avioane de luptă pentru 15 miliarde de dolari

Cea mai mare tranzacţie cu aeronave din lume: India vrea...

Autor: Alex Ciutacu

06.04.2018, 17:00 3311

India le-a cerut companiilor globale să depună oferte pentru 110 avioane de luptă, cea mai mare comandă de acest fel din lume, potrivit Bloomberg.

Forţele Aeriene din India caută să cumpere aeronave de luptă de un loc şi de două locuri, solicitând ca producţia acestora să se desfăşoare pe plan local. Naţiunea asiatică a renunţat la un deal cu Dassault Aviation prin care trebuia să achiziţioneze 126 de avioane de luptă şi a optat în schimb pentru importul a 36 de aeronave Rafale.

Comanda anunţată vineri s-ar putea transforma într-o tranzacţie de cel puţin 15 miliarde de dolari, devenind cea mai mare tranzacţie cu aeronave din lume, a spus Rahul Bedi, analist din New Delhi în cadrul firmei Jane Information Services.

Cel puţin 85% dintre avioane – 3 sferturi dintre acestea fiind cu un singurul loc, iar restul cu două locuri  -trebuie să fie produse în India, iar producătorii interesaţi de licitaţie trebuie să îşi trimită ofertele până în data de 6 iulie, transmite guvernul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO