Business Internaţional

Cea mai mare victorie din viaţa mea, Djokovic după câştigarea celui de al 10-lea trofeu la Melbourne

Cea mai mare victorie din viaţa mea, Djokovic după...

Autor: Rafael Hekman

29.01.2023, 16:57 46

Novak Djokovic a declarat că victoria sa de duminică în faţa lui Stefanos Tsitsipas în finala de la Australian Open a fost "cea mai mare victorie" din cariera sa. El a cucerind al 22-lea titlu de Grand Slam şi a redevenit lider mondial, după ce anul a fost expulzat din Australia.

După ce a sosit în Australia nevaccinat în urmă cu 12 luni, Djokovic a fost expulzat, nereuşind să-şi apere titlul, câştigat atunci de Rafael Nadal.

Necazurile sârbului au rămas acum în ură, victoria sa cu 6-3, 7-6(4), 7-6(5) împotriva lui Tsitsipas a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase din partea tribunelor pline la Rod Laver Arena.

"Trebuie să spun că acesta a fost unul dintre cele mai dificile turnee pe care le-am jucat în viaţa mea, având în vedere circumstanţele", a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

"Să nu joc anul trecut, să revin anul acesta. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au făcut să mă simt binevenit şi confortabil să fiu în Melbourne, Australia.

"Încerc să mă ciupesc şi să trăiesc cu adevărat aceste momente şi este o călătorie lungă... Doar echipa şi familia ştiu prin ce am trecut în ultimele patru-cinci săptămâni. Aceasta, probabil, este cea mai mare victorie din viaţa mea, având în vedere circumstanţele."

Într-o revanşă a meciului decisiv de la Roland Garros din 2021, Tsitsipas, în vârstă de 24 de ani, nu a convertit cele câteva şanse de break pe care le-a avut, nereuşind să îl împiedice pe Djokovic să câştige al 22-lea său titlu de Grand Slam.

"Ghinion în această seară, o bătălie grozavă. Cu siguranţă nu este ultimul tău Grand Slam, mai ai mult timp la dispoziţie, mult mai mult decât mine", a declarat Djokovic.

"De asemenea, aş vrea să-ţi felicit familia şi echipa... Eşti unul dintre cei mai profesionişti jucători de tenis pe care îi cunosc în circuit şi unul dintre cei mai interesanţi băieţi."

Tsitsipas, care a fost la un pas de a deveni primul jucător de tenis grec care câştigă un Grand Slam, a lăudat contribuţia lui Djokovic la acest sport.

"Am avut privilegiul de a juca o mulţime de meciuri de mare intensitate, dar aş vrea să mai spun încă o dată că Novak scoate ce e mai bun din mine şi acestea sunt meciurile pentru care am muncit toată viaţa", a spus Tsitsipas.

"Este unul dintre cei mai mari din sportul nostru şi cred că este cel mai mare care a ţinut vreodată racheta de tenis.

"Aş vrea să îţi mulţumesc pentru că ai împins sportul nostru atât de departe şi tenisul merită un jucător ca tine, care împinge şi motivează fiecare jucător care este implicat în acest sport."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO