Business Internaţional

Cea mai scumpă cursă de taxi: o studentă a fost taxată cu 600 de euro pentru 3 kilometri

Cea mai scumpă cursă de taxi: o studentă a fost...

Autor: Ştefan Stan

22.03.2014, 12:11 8997

Becky Siegel, o studentă americană din Winnetka, Illinois, a fost taxată în Chicago 800 de dolari pentru o călătorie de 3km, pentru care ar fi trebuit să plătească sub sub 10 dolari, scrie Yahoo.

Becky, în vârstă de 20 de ani, trebuia să ajungă la o întâlnire, iar restaurantul era la mai puţin de 3 km, aşa că s-a urcat într-un taxi. Când a ajuns la destinaţie, Becky a întrebat pe şoferul maşinii dacă poate să plătească cu cardul. Aparent, dispozitivul de taxare din Taxi ”nu funcţiona”, şoferul oferindu-i tinerei o alternativă: să plătească printr-o aplicaţie de mobil, Square.

Square permite comercianţilor să încaseze banii printr-o aplicaţie de mobil. Becky i-a dat şoferului cardul şi a crezut că, pe lângă călătoria care valora sub 10 dolari, şoferul şi-a mai adăugat un bacşiş de 2 dolari, aşa că a semnat actele, fără să acorde prea multă atenţie.

De fapt, tânăra plătise 800 de dolari pentru o călătorie de 3 km.

Siegel a luat legătura cu cei de la rubrica ”Care este problema ta?” de la Chicago Tribune, care l-au contactat pe şoferul de taxi.

”Îmi amintesc exact ce s-a întâmplat, am făcut o greşeală”, a declarat şoferul de taxi.

Becky a spus că după ce a fost contactat de Chicago Tribune, şoferul de taxi a sunat-o de 3 ori. ”Nu ştiu dacă de teamă sau de remuşcari”, a adăugat Becky.

Şoferul de taxi susţine că a încercat să contacteze pe cei de la Square pentru a da înapoi banii tinerei, dar nu a fost posibil pentru că ”Square reţine doar ultimele 4 cifre din contul clienţilor, aşa că nu ar fi avut cum să îi înapoieze suma sustrasă”.

Licenţa şoferului de taxi a fost ridicată pe durata investigaţiei incidentului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO