Business Internaţional

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se confrunte cu o inflaţie de şapte cifre

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se...

Autor: Iulian Tenchiu

21.04.2019, 18:20 960

Din cauza inflaţiei care se preconizează că va ajunge la opt milioane de procente în acest an, Venezuela şi-a câştigat titlul de cea mai slabă economie din lume. Naţiunea sud-americană a ocupat poziţia de top în cadrul clasamentului Misery Bloomberg, care însumează prognozele inflaţiei şi somajului pentru 62 de economii ale mapamondului, scrie Bloomberg.

Venezuela şi o serie de alte state se află în tabăra celor mai slabe economii din lume, care se găsesc într-o luptă solitară cu rata extremă a inflaţiei şi rata ridicată a şomajului. Majoriatea factorilor de decizie din celealte state se confruntă momentam cu o provocare importantă care vine sub forma unei inflaţii şi unui şomaj ridicat, fapt care complică săntătea economică a naţiunilor.

Alt revendicator al titlului Venezuelei este Thailanda, chiar dacă modul guvernului de a stabili şomajul este destul de bizar. La polul opus se află Elveţia şi Singapore , care ocupă locuri de frunte şi se bucură de economii fantastice. SUA şi Marea Britanie au înregistrat de-asemenea progrese, ajungând să ocupe locurile 13 şi 16 în rândul statelor cu o situaţie economică pozitivă.

Guvernul venezuelan a încetat să mai publice date economice încă din 2016. Estimările analiştilor diferă cu mult de indicele Bloomberg Cafe Con Leche, care estimează o rată actuală a inflaţiei de 219,900%. Tendinţa de creştere a preţului înregistrează o schimbare comparativ cu anul trecut, iar economiştii chestionaţi de Bloomberg consideră că jumătate din cele 62 de economii se vor bucura de o inflaţie mai scăzută decât în 2018. Totodată, o parte din economiştii preconizează o scădere a ratei şomajului.

Schimbările pe plan economic cu are a venit anul 2018 au determinat o schimbare de perspectivă pentru bancherii din întreaga lume. Pieţele emergente au căutat anul trecut să îşi întărească politica promovată, pe fondul unui dolar mai puternic şi al inflaţiei. Fondul Montar Internaţional se numără printre instituţiile care în 2019 şi-au redus  în mod repetat previziunile pentru economia globală din acest an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO