Business Internaţional

Cea mai veche bancă din Elveţia admite că a ajutat clienţi din SUA să ascundă de Fisc 1,2 mld.dolari

Cea mai veche bancă din Elveţia admite că a ajutat...

Autor: Vlad Popescu

04.01.2013, 12:16 575

Wegelin a pledat "vinovat" la acuzaţiile de conspiraţie în vederea evaziunii fiscale. Banca a recunoscut că a ajutat peste 100 de contribuabili americani să-şi ascundă activele de Fisc în perioada 2002-2011.

Trei bancheri ai Wegelin au fost de asemenea puşi sub acuzare pentru că ar fi participat la conspiraţie. Cei trei locuiesc în Elveţia, iar reprezentanţii procuraturii din New York au refuzat să precizeze dacă autorităţile americane vor solicita extrădarea bancherilor.

Guvernul SUA a început acum mai bine de patru ani o campanie de repatriere şi fiscalizare a averilor ascunse în conturi din străinătate, primele bănci luate în vizor fiind cele elveţiene.

Primul mare succes înregistrat de Washington a fost înţelegerea încheiată cu grupul UBS şi guvernul elveţian, în urma căreia banca a acceptat plata unor amenzi de 780 milioane de dolari şi divulgarea identităţilor mai multor clienţi americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO