Business Internaţional

Cea mai mare teamă pe Wall Steet nu mai e inflaţia, ci că economia americană a atins limita de viteză: creşterea economică, ajunsă la apogeu, începe să devină un element mai îngrijorător. combinaţia dintre presiunea preţurilor şi ratele crescânde de infectare creşte riscul ca avansul economic puternic să nu rămână decât vise frumoase

Cea mai mare teamă pe Wall Steet nu mai e inflaţia, ci...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.07.2021, 22:33 3573

Strategii de investiţii  de pe Wall Street încep să ia în considerare un nou scenariu negativ: economia şi-a atins deja limita de viteză, scrie Bloomberg. Odată cu răspândirea  variantei delta a coronavirusului care produce COVID-19 şi cu băncile centrale vorbind deja despre înăsprirea politicii monetare pentru a controla inflaţia, creşte un sentiment de îngrijorare că pieţele financiare au devenit prea optimiste.

Schimbarea de naraţiune a fost evidentă pe toate pieţele americane de acţiuni şi obligaţiuni la începutul săptămânii. Şi în Europa, cotaţiile acţiunilor clor mai mari companii s-au dus în jos. „Creşterea ajunsă la apogeu începe să devină un element mai îngrijorător“, a declarat Frank Benzimra, şef de strategie la Societe Generale.

„Acesta este de fapt unul dintre elementele care ne-au împins să reducem ponderea în activelor de risc în portofoliul nostru global. Aveţi inflaţie, dar aveţi şi acest aspect al creşterii.“ Anterior, investitorii erau încântaţi de perspectiva unei reveniri economice puternice la nivel mondial, alimentată de banii ieftini ai băncilor centrale şi de vaccinurile anti-Covid. Însă combinaţia dintre presiunea preţurilor şi ratele crescânde de infectare creşte riscul ca avansul economic puternic să nu rămână decât vise frumoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO