Business Internaţional

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 21,3 miliarde de dolari săptămâna trecută

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 21,3 miliarde de dolari săptămâna trecută

Foto Shutterstock

Autor: Vlad Popescu

25.02.2013, 00:02 690

Cei mai bogaţi 100 de oameni din lume au pierdut săptămâna trecută 21,3 miliarde de dolari din avere, după ce indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a înregistrat cea mai abruptă scădere din acest an, transmite Bloomberg.

Miliardarul Carl Icahn, cunoscut pentru implicarea activă în managementul companiilor la care are acţiuni, a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi. Pe locul 34 în topul bogaţilor lumii, Icahn a pierdut 1,3 miliarde de dolari din avere în săptămâna care s-a încheiat, după ce acţiunile holdingului său, Icahn Enterprises, au scăzut cu 15,6%.

Averea lui Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu aproape 700 milioane de dolari săptămâna trecută, în urma unui declin de 2,2% al acţiunilor gigantului America Movil. Slim, 73 de ani, are o avere estimată la 73,4 miliarde de dolari.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, pe locul secund cu 66 miliarde de dolari, a pierdut 260 milioane de dolari în ultima săptămână.

Amancio Ortega, fondatorul Inditex, a pierdut săptămâna trecută 1,3 miliarde de dolari, averea sa fiind evaluată la 56,1 miliarde de dolari, a treia din lume. Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, cea mai cunoscută marcă a grupului fiind Zara.

Pe locul al patrulea, Warren Buffett, 82 de ani, are o avere estimată la 54,2 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO