Business Internaţional

Cei mai mulţi economişti cred că Grecia va avea nevoie de al treilea bailout

Cei mai mulţi economişti cred că Grecia va avea nevoie...

Autor: Liviu Popescu

22.07.2014, 19:32 332

Întoarcerea Greciei pe pieţele financiare internaţionale în aprilie, după patru ani de absenţă, nu i-a convins pe economişti că statul elen nu are nevoie de al treilea bailout, cu toate că a beneficiat până acum de două pachete de salvare din partea creditorilor internaţionali, BCE, FMI şi CE, de aproape 240 miliarde euro. FMI prognozează că Grecia va avea anul viitor un deficit de finanţare de aproape 12,6 milarde de euro.

“Capacitatea Greciei de a genera fonduri pentru a-şiplăti datoria nu este suficientă. Partenerii europeni va trebui să vină cu o soluţie pentru a acoperi practic nevoile de finanţare pe care Grecia le are în prezent până când va putea să-şi stabilească un acces activ şi considerabil pe pieţe”, a spus Gianluca Ziglio, analist la Sunrise Brokers. Randamentele obligaţiunilor greceşti cu scadenţă pe zece ani au scăzut de la 44,25% cât erau în martie 2012, la 5,59% luna trecută. În aprilie, Grecia a reuşit să strângă aproape trei miliarde de euro printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO