Business Internaţional

Cei mai noi miliardari ai lumii vin din Rusia şi sunt cei care au pus bazele fenomenului Playrix

Cei mai noi miliardari ai lumii vin din Rusia şi sunt...

Autor: Iulian Tenchiu

21.04.2019, 11:21 1632

Dmitry şi Igor Bukhman sunt oamenii din spatele Playrix Holding Ltd, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri pe telefon din lume. Cei doi fraţi au creat jocuri similare cu cunoscutul Candy Crush şi înregistrează vânzări anuale de peste 1,2 mld de dolari, scrie Bloomberg.

Reprezentanţii Playrix s-au întâlnit deja cu oficialii celor mai mari bănci din lume, pe lista ofertanţilor regăsindu-se inclusiv Goldman Sachs Group Inc. şi Bank of America Corp. Playrix şi-a câştigat poziţia de top în rândul developerilor mondiali prin jocuri precum Fishdom şi Gardenescapes de care se bucură zilnic peste 30 mil. de utilizatori din China şi America.

Playrix se află în aceeaşi ligă cu Tencent Holdings Ltd, NetEase Inc şi Activision Blizzard Inc, aflându-se prin intermediul câştigurilor printre primii dezvoltatori de aplicaţii iOS şi Android. La momentul actual, fiecare frate a acumulat o avere estimată la 1,4 mld de dolari, ptorivit Bloomberg Billionaires Index.

Drumul spre succes a început în 2001 în oraşul Vologda, situat la 300 km nord de Moscova. Acolo Igor învăţase de la un profesor universitar că ar putea vinde un software online, motiv pentru care a început să lucreze cu Dmitry pentru a realiza acest obiectiv.

„Nu aveam nicio experienţă, nicio idee despre afacere. Tot ce puteam face era să construim jocuri”, a spus Igor

Potrivit celor doi fraţi, SUA, urmată de China şi Japonia au fost clienţii principali ai Playrix. Cei doi se ocupă de la distanţă de 1100 de aganjaţi din Iranda, Rusia, Ucraina şi Belarus.

Primul produs creat de cei doi ruşi a fost asemănător cu Xonix, un joc în care trebuie să te foloseşti în mare parte de cursor pentru a juca. Jocul a fost creat în timpul unei vacanţe de vară, şi a adus câştiguri de 60 de dolari în prima lună, pentru ca ulterior să le aducă 100 de dolari, aproximativ jumătate din salariul mediu din Vologda.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO