Business Internaţional

Cel mai bun cofetar din lume a devenit faimos după ce a reinventat imaginea fructelor în deserturile Parisului – Galerie Foto

Cel mai bun cofetar din lume a devenit faimos după ce a reinventat imaginea fructelor în deserturile Parisului – Galerie Foto

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 07:00 846

Un măr este un măr indiferent cum îi spui, exceptând atunci când îţi este servit drept desert, în Paris, de către cel mai faimos bucător din lume, potrivit Bloomberg.

Cédric Grolet este cunoscut pentru deserturile executate în tehnica Trompe-l'œil care înseamnă „arta de a părea ceea ce nu este”. Prin urmare, ceea ce arată precum un măr, un buştean, sau o lămâie, este de fapt o carcasă foarte subţire de ciocolată albă artizanală, care se deschide pentru a scoate la iveală straturi de ganache şi de fructe condimentate.

Devotamentul lui Grolet pentru estetică şi pentru tehnici de cofetărie artizanală l-au ajutat să câştige titlul de Cel Mai Bun Patiser Din Lume, din partea Les Grandes Tables du Monde şi peste 618.000 de urmăritori pe Instagram. Dar cofetarul de 32 de ani este departe de a se complăcea.

„Nu reiau niciun produs din cărţi”, spune Grolet. „Dacă iau o reţetă clasică franţuzească, o iau doar pentru a o reinventa”.

Grolet este cofetar şef în cadrul Meurice încă din 2013 şi a adus cu el o nouă energie şi o nouă generaţie de cine, celui mai stimat hotel din Paris.

 
AFACERI DE LA ZERO