Business Internaţional

Cel mai cunoscut investitor din America încearcă să salveze Apple de o criză de încredere: În T1 a cumpărat acţiuni de un miliard de dolari

Cel mai cunoscut investitor din America încearcă să...

Autor: Cristian Hostiuc

16.05.2016, 15:47 531

Berkshire Hathaway, holdingul de investiţii al miliardarului american Warren Buffett, a cumpărat acţiuni Apple de un miliard de dolari în primul trimestru. Acţiunile Apple sunt în scădere din cauza vânzărilor slabe, mai ales în China.  

În ultimul an, Apple a pierdut 30% din valoarea bursieră, coborând la 500 mld. de dolari. Apple, care nu mai este acţiunea favorită a analiştilor, se bate cu Google pentru titlul de cea mai valoroasă companie bursieră din lume.  

Buffett, cel mai cunoscut şi de succes investitor din America, are o privire pe termen lung atunci când investeşte în companii.

În criză, el a investit în Goldman Sachs, cea mai influentă bancă de pe Wall Street, reuşind să o salveze de o criză de încredere. Această investiţie aproape că i-a dublat banii în câţiva ani.  

Buffett este unul dintre cei mai importanţi investitori în Coca-Cola şi în Wells Fargo, cea mai valoroasă bancă din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO