Business Internaţional

Cel mai mare administrator de bani din lume: Brexitul, o mulţime de riscuri, puţine avantaje evidente

Cel mai mare administrator de bani din lume: Brexitul, o...

Autor: CătăIina Apostoiu

03.03.2016, 00:00 586

Marea Britanie ar genera mai puţină creştere economică şi ar suferi un declin al investiţiilor dacă electoratul său va decide ieşirea ţării din Uniunea Europeană la referendumul din iunie, susţine BlackRock, cel mai mare manager de fonduri al lumii, potrivit Bloomberg. Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un şomaj şi inflaţie în creştere dacă va părăsi blocul, arată Philipp Hildebrand, vicepreşedinte al BlackRock.

Lira sterlină este „vulnerabilă la temerile legate de Brexit“, iar acţiunile britanice ar fi afectate de un vot în favoarea ieşirii din UE, se arată în raportul BlackRock. Lira sterlină a atins cel mai scăzut nivel din aproape şapte ani săptămâna trecută. Potenţialele avantaje legate de capacitatea de a încheia acorduri comerciale pe cont propriu „s-ar putea dovedi iluzorii“, se mai arată în raportul BlackRock.

Raportul BlackRock reprezintă cea mai recentă intervenţie a unei companii din sectorul financiar într-o dezbatere care a atras atenţia băncilor, asigurătorilor şi fondurilor de hedging.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO