Business Internaţional
Cel mai mare bucătar al lumii, Benoit Violier, s-a sinucis la 44 de ani
Chef Benoit Violier de 44 de ani, al cărui restaurant elveţian a fost numit cel mai bun din lume în luna decembrie a anului trecut, a fost găsit mort în casa unde locuia, scrie BBC în varianta electronică.
Violier a condus Restaurantul de L'Hôtel de Ville în Crissier, în apropierea oraşului Lausanne.
El avea trei stele Michelin şi se afla în topul listei franceze cu cele mai bune o mie de locuri unde poţi mânca.
Poliţia din Elveţia a spus că Violier, bucătarul născut în Franţa, pare că s-ar fi împuşcat singur.
Un site de ştiri scrie că acesta ar fi trebuit să meargă luni la Paris pentru a participa la inaugurarea noului ghid Michelin.
Cum arată casa unuia dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din România: Ne doream foarte tare zona Dorobanţi. Am ştiut de la început ce vrem. Galerie Foto
Ea vinde cele mai scumpe penthouse-uri din Bucureşti, iar el a început construcţia unui proiect imobiliar de lux de 6 mil. euro. Cum arată casa lor? Galerie foto
Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite. Galerie FOTO
Moartea sa a venit la şase luni după cea a lui Philippe Rochat, mentorul şi predecesorul său la Restaurantul Hotelului Ville.
El lucra la restaurant încă din 1996, iar în 2012 Violier şi soţia acestuia, Brigitte, l-au preluat, imediat după ce au obţinut naţionalitate elveţiană.
Vânător pasionat, toate specialtiăţile sale îi purtau ”semnătura” gastronomică, iar anul trecut a realizat o carte despre carnea greu de vânat.
Conform titlului francez pe care i l-a oferit Ministrul de Externe al Franţei ca o alternativă a premiului pentru cele mai bune 50 de restaurante din lume, el a spus că a fost o onoare “excepţională” să primească decoraţia respectivă.
Bucătarul elveţian Fredy Girardet, care are şi el trei stele Michelin, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că a fost înmărmurit când a citit ştirile.
“Era un om genial”, a spus el. “Era atât de talentat şi avea o capacitate uimitoare pentru muncă. A fost un om bun, avea multe calităţi. Ne-a dat impresia că este perfect.”
De asemenea, bucătarul francez, Pierre Gagnaire a trimis pe Twitter un mesaj în memoria lui Benoit Violier. “Gândurile mele se îndreaptă către familia lui Benoit Violier. Sunt veşti foarte triste despre un bucătar extrem de talentat.”
-
ZF Power Summit 2019. Efectele OUG 114: Prin plafonarea gazului şi a energiei câştigă cei care nu investesc şi cei care revând, nu producătorii. Ne pierdem rolul regiona. Marile companii din energie, fie private, fie de stat, critică la unison OUG 114
-
Două firme din România, în topul „starurilor“ din regiune cu o evaluare de peste 1 miliard de dolari
-
Antreprenori locali. Producătorul pufuleţilor Gusto, afaceri de 26 mil. euro în 2018, 50% din vânzări merg la export. „Ne-am întâlnit cu noi parteneri de retail de pe trei continente.“
-
Care sunt brandurile care dotează casele românilor cu electrocasnice: În lupta pentru banii cheltuiţi pe electrocasnicele mari îşi face loc şi un brand românesc
-
Finanţe personale. Investitorii tranzacţionează de patru ori mai mult Banca Transilvania decât BRD
-
Cum arată piaţa muncii: numărul de contracte de muncă este mai mare cu 480.000 faţă de acum cinci ani
-
Cezar Boţel, BNR: Este imposibil ca politica monetară să menţină stabile, dincolo de orizonturi foarte scurte, atât rata dobânzii, cât şi cursul de schimb
-
Show Vodafone cu tehnologia 5G în Bucureşti: o hologramă, live în concert
-
Integratorul Global Technical Group vrea afaceri de 42 mil. euro în 2019, plus 30%, şi să recruteze 100 de persoane
-
INTERVIU. Mihail-Cătălin Ştefan, directorul ROMEPS: În 2013-2014 erau 2.400 de angajaţi în producţia de polistiren expandat. Acum mai sunt 800