Business Internaţional

Cel mai mare constructor italian se pregăteşte să facă un pariu de 1,5 miliarde de euro pentru a salva sectorul construcţiilor, lovit de ani de recesiune şi investiţii proaste

Cel mai mare constructor italian se pregăteşte să...

Autor: Eduard Ivanovici

14.07.2019, 11:24 2262

Grupul italian Salini Impregilo, care a finalizat proiecte ca extinderea Canalului Panama si crearea unei noi linii de metrou în Riyadh, plănuieşte să investească 1,5 miliarde de euro într-un construction hub, numit „Progetto Italia” (Proiectul Italia), pentru care îşi va uni forţele cu celălalt mare constructor italian, Astaldi, potrivit Bloomberg.

Industria de construcţii italiană, deşi este a patra cea mai mare din Europa, îşi revine cu greu după ani de creştere economică lentă, tăieri guvernamentale în bugetul infrastructurii şi ale întreprinderilor străine. Doar în ultimii 10 ani, aproape 600 de mii de locuri de muncă au fost desfiinţate în timp ce 120 de mii de constructori s-au prăbuşit complet, potrivit unor date ale Asociaţiei Industriei Italiene.

 „Prin Proiectul Italia, vrem să creăm un jucător mai mare ale industriei prin îmbinarea forţelor celor mai mari două companii italiene. Întreaga piaţă va putea beneficia în urma economiei de scară şi îşi va asigura continuitatea muncii în contextul situaţiei critice a infrastructurii din ţara noastră”, a declarat Pietro Salini, CEO-ul Salini Impregilo.

Compania a publicat anunţuri integral pe pagina în mai multor ziare italiene pentru a prezenta proiectul, promiţând că va ajuta substanţial ocuparea forţei de muncă şi va sprijini creşterea economică.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO