Business Internaţional

Cel mai mare contract de reducere de costuri din lume: Arabia Saudită îi angajează pe PwC pentru a ”tăia” proiecte de 20 de miliarde de dolari

Cel mai mare contract de reducere de costuri din lume:...

Autor: Ştefan Stan

09.01.2017, 17:04 2572

Arabia Saudită va lucre împreună cu PricewaterhouseCoopers la un plan de a reduce costuri de aproximativ 20 de miliarde de dolari, în condiţiile în care regatul caută să îşi consolideze finanţele, scrie Bloomberg.

Ministerul Economiei şi Planificării a angajat firma de consultanţă pentru a analiza contracte guvernamentale de 69 de miliarde de dolari, cu scopul de a reduce o treime dintre proiecte ca valoare, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Proiectele includ contracte acordate de miniterele de locuinţe, transport, educaţie şi sănătate, iar rolul PwC este de asemenea să sfătuiască legat de modul în care se pot reduce costurile proiectelor sau dacă se pot privatiza.

Sub conducerea Prinţului Moştenitor Mohammed bin Salman, cel mai mare exportator de petrol din lume doreşte să reducă cheltuielile pentru a reduce deficitul bugetar , care a ajuns la aproape 80 de miliarde de dolari anul trecut, după ce preţurile la petrol s-au prăbuşit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO