Business Internaţional

Cel mai mare IPO din istorie: Ant Group, companie deţinută de Alibaba şi Jack Ma, plănuieşte să atragă 35 de miliarde de dolari în urma listării la bursele din Hong Kong şi Shanghai

Cel mai mare IPO din istorie: Ant Group, companie...

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2020, 16:55 246

Ant Group, divizia fintech a gigantului Alibaba şi principala firmă de plăţi mobile din China, plănuieşte să ajungă la un target de fonduri în valoare de 35 de miliarde de dolari prin intermediul ofertei publice iniţiale (IPO), transmite Business Insider.

Firma lui Jack Ma se aşteaptă la o evaluare de 250 de miliarde de dolari după listarea la bursele din Hong Kong şi Shanghai, urmând să depăşească recordul înregistrat anul trecut de gigantul petrolier Saudi Armaco, care a obţinut un IPO de 29,4 miliarde de dolari. Cel mai probabil, listarea companiei chineze va avea loc în octombrie.

Fondat în 2014, Ant a generat venituri de 72,5 miliarde de yuani (10,5 miliarde de dolari) în S1/2020 – cu 40% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut – şi a înregistrat un profit de 3,1 miliarde.

Compania a crescut datorită aplicaţiei de plăţi Alipay, înregistrând o bună parte din venituri din acordarea rapidă a creditelor, alimentând semnificativ cheltuielile de consum din China. Alipay are în prezent 711 milioane de utilizatori activi.

Jack Ma ocupă locul 18 în Bloomberg Billionaires Index, cu o avere netă de 56,7 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO