Business Internaţional

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie a ridicat preţurile la mai bine de 1.000 de produse în ultimele două săptămâni

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie a...

Autor: Laura Albu

22.07.2019, 12:40 383

Cel mai mare supermarket din Marea Britanie a ridicat preţurile la mai bine de 1.000 de produse în ultimele două săptămâni, informează BBC.

Compania a ridicat preţurile la produse ca brânza, bananele şi ciocolata, în medie cu 11%, potrivit Press Association.

Cei de la Tesco au afirmat că au amânat creşterea preţurilor cât au putut de mult, însă chiar şi preţurile actuale concurează cu cele ale Asda, Sainsbury's şi Morrisons.

Această măsură a fost luată în contextul în care Aldi şi Lidl au pus presiune pe cele 4 supermarketuri.

Toate magazinele se confruntă acum cu necesitatea de a ridica preţurile. Laptele praf, cartofii şi carne de porc s-au scumpit cu mult timp înainte ca inflaţia să ajungă la 2%.

„Există o mare tensiune între nevoia de a fi competitiv şi de a impulsiona marja de profit”, a declarat Richard Hyman, specialist în retail.

În octombrie 2016, şeful executive al Tesco, Dave Lewis, a promis să ridice profitul la 3,5-4% până în 2020. „Au mai rămas doar 6 luni până atunci, presiunea e mare”, a adăugat Hyman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO