Business Internaţional

Cel mai mare producător auto din Europa aruncă prosopul? Volkswagen recunoaşte că nu poate ţine pasul cu noile teste de emisie şi vrea să închidă una dintre cele mai mari fabrici din Germania

Cel mai mare producător auto din Europa aruncă...

Autor: Alex Ciutacu

06.06.2018, 19:07 3181

Producătorul auto german Volkswagen avertizează că principala  fabrică din Wolfsburg, Germania va fi închisă temporar pentru o perioadă anul acesta, din cauza pregătirilor pentru a confrunta noile standarde de emisie, potrivit BBC.

Nemţii plănuiesc „zile de închidere” pentru a evita situaţia în care rămâne cu mii de autovehicule neaprobate pentru vânzare.

Din septembrie, o serie de standarde europene mai riguroase vor fi aplicate, proiectate pentru a reduce şi mai mult emisiile de noxe.

Acum Volkswagen spune că nu are destule echipamente de testare pentru a ţine pasul şi se teme că maşinile îi vor fi refuzate.

În cadrul unei întâlniri cu sindicatele de miercuri, executivul Herbert Diess a recunoscut că procesul de conformare la noile standarde şi obţinerea aprobării de vânzare se dovedesc a fi provocări mari în condiţiile de faţă.

„Vom mai construi vehicule noi doar după vacanţa în care vom încerca să ne conformăm noilor standarde. Livrările vor fi executate gradual, atunci când vor fi obţinute aprobările necesare” spune Diess.

„Însă multe vehicule vor trebui păstrate în depozite între timp. Pentru a ne asigura că numărul acestora nu creşte prea mult, plănuim să închidem fabrici pentru câteva zile la sfârşitul lunii septembrie”, adaugă el.

Volkswagen se confruntă cu opinia publică în continuare după scandalul emisiilor – Dieselgate – care a izbucnit în septembrie 2015.

Luna trecută, fostul CEO al companiei, Martin Winterkorn a fost acuzat de procuroriii americani în Detroit pentru că a conspirat la înşelarea autorităţilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO